Curaçao is de digitale ‘Gateway to Latin America’.

Curaçao is de digitale ‘Gateway to Latin America’. Niets meer en niets minder, zegt een trotse Ton van den Berg. Hij is general manager van Blue NAP Americas, een datacentrum op het Benedenwindse eiland, en is naar gadgetbeurs CES in Las Vegas gekomen om zijn paradepaardje aan de wereld te presenteren.

Het gebouw is aardbevings-, orkaan  – en tsunamibestendig en behoort tot de top 30 van de wereld. Het heeft namelijk een zogenoemd tier 4-certificaat. ‘We hebben één generator als back-up nodig, maar wij hebben er acht’, zegt Van den Berg. ‘We gaan nooit down. In de rest van het koninkrijk staat geen enkel tier 4-datacentrum.’

 

De combinatie van deze vier punten is echt uniek, stelt Van den Berg. Feitelijk is er nog een vijfde. Er komen zeven onderzeekabels aan land, waaronder de modernste uit de VS. Die verlaat de VS bij Jacksonville, doet enkele eilanden in het Caraïbisch gebied aan en reikt via Curaçao tot diep in Latijns-Amerika. Daarmee is Curaçao ideaal gelegen als datacentrum voor dit hele continent, want naast de zekerheid dat het centrum niet uitvalt, telt elke seconde. Zouden alle data bij wijze van spreken uit de VS zelf moeten komen, dan scheelt dat toch.

READ MORE on Fd.nl

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.